Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Депутатът от БСП Антон Кутев е поискал да му

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgДепутатът от БСП Антон Кутев е поискал да му
Коментари Харесай

Антон Кутев: Повод за брифинг в 23,30 ч. може да има само ако след 20 минути ще бомбардират София

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев е изискал да му бъде възложен отчета на Медицинския съвет, който бе събран преди към два месеца в помощ на Националния действен щаб за битка с ковид, само че е получил отвод. Документът е от 400 страници, а водещият на Вечерното шоу то " 7/8 ТВ " Слави Трифонов разкри, че този Медицински съвет е бил закрит от Бойко Борисов небрежно.

" Аз имам право да имам достъп до тази информация. Най-важният въпрос пред обществото ни е да оцени всичкото това, което се е случило през последните 2-3 месеца. Защото не се знае дали има възможност или не това да се повтори и да се ускори или отслабне през септември или октомври. Но това, което видях, е, че ние сме извънредно неготови за реакции. Ние като общество, като хайлайф, като бизнес елити. Неподготвени сме за тази рецесия. Според мен, ние на доста места прекалихме с ограниченията. Което не значи, че не би трябвало да има санитарни ограничения, което не значи, че не би трябвало да го почитаме страха в хората, и да предпазим болните. Това е изрично. Въпросът е каква е границата. Защото с ограниченията, които въведохме, ние зачеркнахме 200 години демократична история. Неща и права, които са били защитавани 200 години народна власт ", сподели той.

" Има два метода на мислене, които са разнообразни. Единият е лекарският метод, които НОЩ ни показа. Като питаш лекаря дали да пушиш, той ти споделя " не ". Самият той пуши от време на време, само че ти споделя, да не пушиш. Той се грижи за живота ти, твоят живот обаче е различен. Тук е същото. Лекарят ти споделя:  " Ако може със скафандри, не излизайте от у дома на никое място, и няма да се разболеете. И те са прави - в случай че стоим със скафандри у дома и доста внимаваме, няма да се разболеем. Само че животът ни изисква друго - бизнес, работа, обич, пътешестване. Тоест, тук политиците би трябвало да намерят онази граница, която съчетават страха, правото на хората да живеят, с правото да имат работа. Аз мисля, че тази рецесия не е българска. Убеден съм, че есента и зимата всеобщо политическите елити в Европа и огромна част от света ще имат съществени проблеми. Защото икономическата рецесия, която допредизвикаха, щеше да стане най-вероятно и без Ковид. 

Най-мощната всеобща мотивация на света е страха. Страховете на хората са съществена движеща мощ, те са по-силни от вярата. И това се използваше от самото начало. Едно от нещата, които бяха ненужни, са тези брифинги в 23,30 ч. Повод за брифинг по това време може да има единствено, в случай че след 20 минути ще бомбардират София. Това единствено всяваше боязън ", сподели той.

" За отчета ми беше отказано първо, тъй като го нямало в Министерския съвет. Така ми сподели Борисов - че трябвало да го желае от Костов, но той евентуално нямало да му го даде. Аз се свързах с проф. Костов, който доста почитам, с цел да ми каже. Той ми изясни за какво. Обясни ми здравната позиция. Каза, че тези отчети са за прилагане от медицински лица единствено, тъй като вътре имало някакви наставления, които употребявани неправилно, при самолечение или при други неща, могат да доведат до съществени проблеми. Тоест, не е добре тези интервенции, които се предписват към медиците да стигат до необятното поданство. Но можеха да ми го пратят в секретна секция на Народно събрание, аз да го погледна и да нося отговорност в случай че почна да самолекувам някой, което аз нямам желание да върша. Защото на мен ми би трябвало в случай че септември, октомври се случи още веднъж, да видим какво сбъркахме и не трябва да повтаряме. Ще желая от Цвета Караянчева тя да изиска този отчет. Не може на народен представител да се отхвърля достъп ", разяснява още Кутев.

" Искаме жителите да знаят дали е имало други разновидности за ограничения. Например,трябва ли учебните заведения да бъдат затворени до септември, в случай, че в доста страни към този момент ги отвориха ", добави депутатът.

" Май няма скоро да има пленум на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова е писала писмо до здравния министър дали можем да се съберем, а той е тговорил, че не можем. Което е доста забавно по какъв начин може здравния министър да каже дали главната опозиционна партия може да се събира ", разкри Кутев.

" За мен това изключително състояние беше безусловно излишно. Аз не го гласувах. След това имаше едни законопроекти, с които вдигахме внезапно наказванията. Единственият глас " въздържал се " в тези законопроекти бях аз и само споделих, че страната би трябвало да лекува хората, а не да ги санкционира. Аз видях по какъв начин един народен представител ми показваше катафалките от Италия, което се оказа подправена вест. Когато има неточност, има и отговорност. За страдание тази есен и тази зима ще има трагични колапси в елитите в целия свят, само че и в България. Показа се недвусмислено по какъв начин ние не можем да се оправим с обикновена спешна обстановка. Защото тази не беше огромна за България, популярност Богу. Но с кризини обстановки ние сме безусловно неспособни. Ние бяхме в обстановка, където да вземем за пример в случай че в Сирия във войната някъде са пуснали газ, ние всички нахлузихме противогазите. Опасно ли е да има газ, рисково е, би трябвало ли да имаме противогази, би трябвало да имаме. Обаче когато ги пуснат в Сирия  ние няма потребност да ги слагаме, ще ги сложим тогава, когато има газ в България. Каквото вършат другите и ние но първи да го създадем и най-вече, което в действителност докара до онази икономическа рецесия, която ще се окаже за положително или за неприятно, с повече жертви в сравнение с беше Ковид-а. Мерки трябваше да се взимат за вируса, само че ние в този момент занапред чакаме драмите. Те бяха резултат на доста пресилени дейности, доста от тях можеха да се спестят, и доста човешки животи занапред ще бъдат сложени под риск, поради грешките, които бяха позволени ", съобщи още Антон Кутев. 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР